het levenstestament

het levenstestament

Mensen leven gemiddeld langer en ouderdom komt met gebreken. Dit betekent helaas vaak ook dat steeds meer mensen niet meer in staat zijn hun belangen te beschermen. Aan de andere kant bestaat steeds meer de behoefte om zelf te (kunnen) beslissen wat er gebeurt als men niet meer de regie heeft over lijf, leven en goed. Een zogenaamd levenstestament voorziet in die behoefte. Door vooraf in een levenstestament vast te leggen wat er moet gebeuren als men – al dan niet tijdelijk – niet langer in staat is beslissingen te nemen.

 
Pas op: een levenstestament is geen ‘echt’ testament, want een testament werkt immers na de dood en een levenstestament is in de kern een zeer uitgebreide notariële volmacht die werkt tijdens leven. Deze volmacht maakt het mogelijk wensen, geboden en verboden te beschrijven en iemand aan te wijzen om die uit te voeren. Hoeveel iemand regelt is afhankelijk van de levensfase waarin diegene verkeert. Een oudere regelt hele andere dingen dan iemand met een gezin met kinderen en een eigen bedrijf.
Het levenstestament wordt ingeschreven in het Centraal Levenstestamentenregister. Dit is belangrijk, omdat als het erop aankomt snel achterhaald kan worden wat er precies is geregeld. Notariskantoor Heijnen heeft de mogelijkheden een volwaardig levenstestament voor u op te stellen. Notaris Heijnen informeert u graag vrijblijvend welke mogelijkheden het levenstestament u kan bieden. Voor uw grip op de toekomst.
Heeft u vragen hierover, neemt u dan gerust contact met ons op.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Call Now Button